arrow_drop_up arrow_drop_down
8 maart 2018 

Weg met perfectie, gewoon Spaans praten

No tengo pelos en la lenqua – letterlijk ik heb geen haar op de tong. Een leuke Spaanse uitdrukking. Ik ben gewoon recht door zee, super eerlijk en ik zeg wat ik denk. 

Springen maar

Straks vertel ik je mijn prijsvraag en 14 maart komt de uitslag en mag je een Online Spaanse cursus naar keuze uitkiezen. In mijn (prijsvraag)weekvideo via www.facebook.com/supergoedspaansleren en You Tube: Laat je niet tegenhouden, werk jezelf niet tegen. Laat onzekere gevoelens weg varen. Sta gewoon op en doe je ding. Luister ook niet wat andere mensen zeggen. Want die zeggen al gauw, nee joh doe maar niet.

Gewoon Spaans praten

Nu heb ik het even over Spaans leren, sommigen vinden het eng om te gaan praten. Vanaf les 4 kun je met mijn lessen al een klein gesprekje voeren in het Spaans. Doe dat dan gewoon, ga niet achter de schermen alles perfectioneren. Weet je, perfectionisme bestaat niet. Probeer het ook niet na te streven. Of ga mee met onze Spaanse in de Praktijk Rondreis, ben je gelijk van je angst af.

Perfectie bestaat niet

Er is namelijk altijd wel iets wat beter kan. Ik ben een megagroot voorstander van start before you’re ready. Gewoon doen en onderweg aanpassen. Dus gewoon Spaans gaan praten en onderweg steeds een beetje beter worden. En dit geldt niet alleen voor Spaans praten, maar eigenlijk voor alles. Als je een bedrijf wilt starten, gewoon doen. Niks perfectioneren achter de schermen, nee gewoon NU starten.

Spanjaarden vinden je cool

Er is geen enkele Spanjaard die tegen je zal zeggen, “wat spreek je slecht Spaans”. Juist andersom, wat cool dat je zoveel talen spreekt. Dus gewoon doen, want ook al zet je misschien woorden in de verkeerde volgorde of je vervoegd de werkwoorden niet goed, ze verstaan je al gauw. Dus dat is megacool.

Joehoe ik heb het gedaan!

Het allercoolste is als je een vraag stelt in het Spaans en je krijgt antwoord, dan moet je juichen, springen en supertrots op jezelf zijn. Want je doet het maar wel mooi. En het is zoooo leuk om Spaanse verhalen te horen. En er zijn altijd mensen die iets tegen je zeggen in het Spaans en je denkt, hu???? Omdat Spanjaarden nou eenmaal snel praten en 5 woorden dan als 1 woord kunnen klinken. En dan moet je voorbereid zijn en een paar standaard belangrijke Spaanse zinnen in je hoofd hebben. Zoals, soy holandesa, me lo puedes repetir por favor. En dan gaan ze herhalen. Of je zegt, no lo he entendido. No lo comprendo. Die MOET je in je hoofd hebben, zodat je altijd iedereen te woord kan staan in het Spaans.

Boehoe, waarom spreek ik geen Spaans

En er komt een dag in je leven dat je denkt, ik zou willen dat ik Spaans sprak en daar heb je mij voor. Via www.supergoedspaansleren.nl de enige manier waarmee je Snel & Makkelijk Spaans leert op een leuke manier. En dat is inmiddels absoluut bewezen door mijn ruim 500 cursisten. Gewoon gericht op de Spaanse praktijk. Echt heel erg leuk. Want die dag gaat komen. Er zijn namelijk 500 miljoen Spaans sprekenden op deze aardbol, dus de kans dat je er één tegenkomt is groot en dan is het zo cool als je lekker Spaans kunt praten.

Prijsvraag

Zet onder dit blog of onder de weekvideo op You Tube of op de Facebook Pagina je leukste Spaanse blunder of die van een ander. En tag iemand die je ook een Online Spaanse cursus gunt. Je moet lid zijn van mijn Facebook Pagina of van mijn you tube kanaal. En dan kun je winnen. Je moet er dus best wel wat voor doen, maar het  is ook wel supercool wat je kunt winnen. En dan spreek je Spaans over 4 maanden en degene die jij het gunt ook. Supercool toch.

Laat je inspireren

En zo zijn er meer leuke mensen die gewoon doen, bijvoorbeeld Bon Dia Terragona – een Nederlandse journaliste die superleuke verhalen schrijft over Tarragona, een onontdekt stukje Spanje tussen Barcelona en Valencia. Zoek haar maar eens op Bon Dia Tarragona.

Wat ga ik allemaal voor cools doen deze week. LIVE Spaanse les voor mijn cursisten van cursus a / b / c / LIVE Trainingen. Zaterdag 10 maart een LIVE Spaanse les voor allemaal nieuwe mensen. Met een megacool voorstel. Echt heel cool Spaans leren in 12 weken, want dat kan als je keihard gaat werken. Maar hier gaan we maar 2x per jaar de deuren van open doen, want iedereen krijgt LIVE begeleiding. En dit heet: Bootcamp Spaans.

Belangrijkste opdracht voor vandaag en voor de rest van je leven, start before you’re ready. Niks perfectionisme, gewoon doen.

Un beso Cintha

Over de schrijver
23 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegevens moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 4 jaar wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik 23 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.
Reactie plaatsen