Zal ik je even door elkaar rammelen?
30 oktober 2017 
1 min. leestijd

Zal ik je even door elkaar rammelen?

Hier in Spanje zie ik van die mensen die hun hele leven niet genieten van het leven. Die niet in zichzelf investeren, die niet beter willen worden. Maar die eigenlijk bozig door het leven gaan. Klagen, zeuren. Zichzelf een slachtofferrol aanmeten. Eigenlijk zag ik die mensen ook in Nederland. Die zijn natuurlijk wereldwijd wel te vinden.


Zuchtende mensen
Ik vind dat zo zielig die bozige, zuchtende mensen. Dan wil ik ze door elkaar rammelen en zeggen, “hallo, wakker worden. Je bent hier op aarde. Het is hier zo mooi. Je kunt zoveel dingen doen. Zet een glimlach op, doe wat je leuk vindt. Doe waar je superblij van wordt. “


Verander eens iets in je leven
Je gaat toch godverdorie niet je hele leven hetzelfde blijven doen. Geef geld uit aan jezelf, daarvoor ben je toch aan het werk. Laat jezelf genieten, beter worden. Laat dromen uitkomen.

Ga een cursus Spaans doen, zodat je ineens met 500 miljoen mensen extra kunt praten. Of ga voor jezelf beginnen als je dat graag wilt. Of ga in Spanje wonen als dat je droom is. Het leven hier op aarde is zo mooi, er zijn zoveel mogelijkheden. En als je maar gewoon kiest voor je gevoel dan gaat het helemaal goed komen met je. En dan bedoel ik, als je een bepaalde stap wilt zetten, ga dan naar je gevoel, dan voel je vanzelf of die stap de goede is.


Weg met die chagrijnige smoel
Maar dan moet je eerst beginnen met die chagrijnige smoel in de vrolijke stand te zetten. Want als jij lacht, dan lacht je omgeving terug. Als jij alles positief benadert dan krijg je alles positief terug. En als jij dus het omgekeerde doet dan krijg je het omgekeerde terug. Dus hoe makkelijk is het eigenlijk. Start vandaag en je zult zien dat het werkt. Stuur dit bericht maar eens door naar een dergelijk iemand.

Bepaal zelf je leven
En ga niet zeggen,” ja, maar jij hebt makkelijk praten.” NEE, kijk naar jezelf, want JIJ hebt altijd een keuze. Je kunt altijd zelf kiezen om een andere gedachte te hebben. En zolang deze gedachte positief is dan kan jou niets gebeuren. Dat heb ik inmiddels geleerd. Nu is dit wel heel kort door de bocht. Maar het komt er op neer dat jouw gedachten en geen actie ondernemen je leven bepalen.

Mocht je hulp nodig hierbij dan heb je Michael Pilarczyk (www.michaelpilarczyk.com) nodig. Wil je in Spanje gaan wonen of werken dan heb je mij nodig (www.supergoedspaansleren.nl). En ik help je graag overal mee. En we zeggen allebei: Leef je mooiste (Spaanse) leven.

Un beso Cintha

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.