Gedachten van ´iemand` die hij kenbaar maakt aan mij via de mail:
05 november 2020 
10 min. leestijd

Gedachten van ´iemand` die hij kenbaar maakt aan mij via de mail:

Ik kreeg een redelijk boze mail binnen van Gerrit die mij en Supergoed Spaans Leren misleidend vindt, en ik weerleg zijn mening en hij reageert weer en zo ging het een paar keer heen en weer. In eerste instantie werd ik boos, maar dat is natuurlijk stom van mij, want hij deelt alleen maar zijn gedachten. Hieronder volgt mijn emotie en de mailwisseling tussen Gerrit en mij:
Eigenlijk ben ik dom, stom dat ik tijd steek ik zo´n man. Maar stiekem ook dankbaar. Waarschijnlijk heeft hij niks te doen en gaat dan lekker zeuren tegen wie dan ook.
Iedereen mag zijn of haar mening hebben, maar kijk eerst naar de feiten, ga niet zomaar iets gillen als je niet weet hoe het in elkaar steekt en ga geen appels met peren vergelijken. Ga niet iets verzinnen of sowieso ga niet iemand afzeiken, waarom zou je zoiets doen. Dan ben je echt een naar persoon.
Sommige mensen willen dat je alles GRATIS doet. Maar eerst begint onze vriend Gerrit met een mail dat ik mensen in de maling neem met mijn advertentie of post over de Gratis Spaanse lessen, nou als ik ergens pissig van word dan is het dat wel.
Noem je mij een bedrieger? Als er iemand is die eerlijk is en altijd iedereen probeert te helpen als ik dat kan, dan ben ik het wel.

Mail 1: dit schreef hij

Op 21-10-2020 om 08:48 schreef Gerrit:
 • De zoveelste gratis cursus Spaans.
 • Lokken met in 16 weken of korter? En je moet geen talenknobbel zijn.
 • Ik woon nu zes jaar in Spanje en weet uit ervaring op 16 weken zal het niet lukken zonder talenknobbel.
 • Alleen de verschillende vervoegingen al. Soms het dialect er tussen, in mijn geval Valenciaans.
 • Ik twijfel niet aan uw cursus, maar maak de mensen niks wijs , als ze zien dat ze het niet gaan kunnen op 16 weken verliezen ze de interesse.
 • Spaans leren op eigen tempo ofzo zal minder mensen aanspreken maar, misschien vlugger de cursus aanschaffen.
 • Spaans is een moeilijke taal,mijn vrouw spreekt vier talen en perfect Frans. En ze vond Spaana het moeilijkst om te leren.
Groeten Gerrit

Ten eerste weet hij niet eens dat mijn cursus een online cursus is die je geheel in je eigen tempo kunt doen. Hij baseert mijn cursus op zijn ervaring. En dat is die van een ouderwetse lesmethode. De ouderwetse manier zoals iedereen z´n taal leert met veel grammatica en onzinnige dingen. Nou dat heb ik allemaal NIET in mijn cursus zitten, dus hij weet niet waar hij over praat.

En hij heeft het ook nog over een dialect, iets waar ik uiteraard niks mee doe. Dus het is zijn beleving van een taal leren en denkt zeker dat mijn lessen ook zo in elkaar zitten, maar dat is natuurlijk NIET het geval. Ik zeg, als je niet weet wat ik aanbied zeg dan niks of vraag het mij, ik geef altijd iedereen supersnel antwoord.

En dit mail ik naar Gerrit: denk je echt dat ik ze iets wijs maak Gerrit? Ik heb genoeg bewijzen gezien en ik heb de ervaring van duizenden cursisten nu meegemaakt. En ik zeg 16 weken of sneller voor de beginnerscursus.

En nog eens 16 weken voor de semi-gevorderden. En dan weten ze ALLES. En omdat ik het anders doe dan de ouderwetse methodes werkt het super!
Ik ben nu bezig met een LIVE Beginners groep in 11 weken en de resultaten zijn ongelooflijk. Echt heel bijzonder en heel cool. Gewoon omdat ik het volledig anders doe dan overige lesmethodes.
En het is echt wel 11 weken aanpoten, maar ze hebben dan een enorme woordenschat en alle werkwoorden in de tegenwoordige tijd. Daarna ga je in 16 weken naar de Semi-Gevorderden en kun je ALLES.
En het lukt iedereen, zonder talenknobbel, leeftijd maakt niet uit. Het werkt top. De bewijzen zijn geleverd en nog veel sneller ook. En ik heb het uiteraard over het castellano, geen dialecten.
saludos Cintha

Mail 2: Op 21-10-2020 om 12:22 schreef Gerrit:

Ik zeg niet dat je ze iets wijsmaakt. Ik zeg dat je ze lokt met gratis, en het is niet gratis het is zelfs duur.
En dit is mijn antwoord:
 • Ik heb 7 Gratis Spaanse lessen
 • ik heb 47+ gratis Spaanse lesvideo´s,
 • ik geef bijna elke maand een Gratis LIVE Spaanse Les, wat mij 2 dagen werk kost
 • ik help iedereen Gratis via de besloten groep op de cursuswebsite. Ik geef 5 dagen in de week een Gratis Spaanse tip via de besloten Facebook groep en via Spanje vandaag.
 • Ik help iedereen gratis bij overige vragen over wonen of emigreren naar Spanje.
En jij zegt dat ik niets GRATIS doe. Ga jij naar je werk en zeg je, nee hoor betaal mij maar niet, ik doe het wel gratis. Dus uiteraard heb ik ook een betaalde cursus, want zonder geld kan ik geen eten kopen, kan ik mijn bedrijfskosten niet betalen, kan ik mijn belasting niet voldoen.
En duur is het zeker niet, als je weet dat je er maar 16 weken over kan doen en dan een steengoede basis hebt door de hele leuke uitgebreide lessen. Je altijd hulp krijgt in de besloten groep en levenslang toegang tot de lessen. En elke les bestaat uit een lesvideo met een Spaans iemand naast mij, een lesdocument, een podcast, een oefening, antwoord op de oefening en soms een luisterspel of een extra toets. Superuitgebreid dus en elke situatie die je leert is een veel voorkomende in Spanje, dus je leert geen enkel woord wat je niet nodig hebt. 
.
Je leert zoveel alleen al met de beginners, waar je normaal 1,5 jaar over doet met hogere kosten en slechtere resultaten.
Beetje kortzichtige opmerkingen Gerrit.
Saludos Cintha
 

En Gerrit heeft echt niks te doen, want hij stuurt me nog even een antwoord, want hij wil graag het laatste woord hebben.

.
Mail 3: ——– Oorspronkelijk bericht ——– Van: Gerrit Datum: wo 21 okt. 2020 12:36 Aan: info@supergoedspaansleren.nl 
Het is gewoon mijn mening.En fb staat vol met reclame voor gratis taalcursussen die niet gratis zijn. Zeg er van de eerste keer bij, zoveel gratis lessen en daarna kost het …..Dan is het niet misleidend. Grtjs Gerrit

En dit is mijn antwoord

Nee Gerrit, want je hoeft niet door te gaan na de Gratis Spaanse Lessen. Je bent nooit iets verplicht. Sommige mensen doen jaren mee met alleen maar mijn GRATIS tips, Gratis LIVE lessen, Gratis video’s
En die kopen nooit mijn cursus en dat is ook helemaal prima.
Saludos,
Cintha Van Marrewijk
 

 • Kijk weet je wat het mooie is van deze mails van Gerrit? Hij is zeker niet de enige die deze meningen, vooroordelen, ervaringen heeft. Als Gerrit dit zegt dan zullen er nog veel meer mensen zijn die dit denken, maar niets zeggen.

 
Dus eigenlijk ben ik Gerrit heel dankbaar dat hij dit met mij deelt, want ik kan en mag tenminste een antwoord geven op zijn opmerkingen. Dus gracias Gerrit
En ik had dit gepost op Facebook en toen kwamen de reacties van vele cursisten. Dat is pas mooi. Echt heel dankbaar ben ik daarvoor. Honderden opmerkingen, ik zal ze niet allemaal delen, maar dit zijn er een paar.
Reacties op bovenstaand verhaal van cursisten:
Zielig persoon die Gerrit!!! Ik ben heel erg blij met je cursussen! Echt top
Heb bij jou al zoveel meer geleerd dan de 3 jaar dáárvoor elders. Ben nu bezig met de online gevorderden en in januari wil ik de live lessen gevorderden doen bij jou.
👍👍👍👍👍👍

José Van Straten-vd Togt Cintha er zullen altijd van die mensen zijn. Laat je niet gek maken. Ik weet, (En ik denk vele met mij) dat sinds ik in maart begonnen ben met jou cursus, ik heeeeeeel erg vooruit ben gegaan en de manier zoals jij het presenteert is geweldig. Je lach is aanstekelijk in je video’s. Ik ben er nog niet maar dat geeft ook niet, want ik leer en geniet elke dag weer van je en de Spaanse lessen. Bedankt!! 👍🥰 dikke knuffel🥰

Maak je niet al te druk over mensen zoals Gerrit. Jouw lessen zijn helemaal niet duur en zeer gemakkelijk te volgen. Als jij zegt ‘gratis, dan is het ook gratis. Ga zo door, je doet het goed! 😘

Ik vind je geweldig.Ik betaal niets omdat ik al redelijk goed spaans kan maar leer nog altijd van jouw gratis tips.Ik ben je heel erg dankbaar!!

Laat gaan Cintha Van Marrewijk
Jouw methode werkt prima.

Laat gaan Cintha
Tegen zoveel domheid ben je niet opgewassen. Het is tijdverspilling. Maar snap heel goed dat je hier boos om wordt maar ik spreek uit ervaring dat het verhaal van Gerrit totaal niet klopt. Ga lekker door zoals je bezig bent. Daar worden heel veel mensen blij van en daar doe je het tenslotte voor.

Je hebt overal azijnzeikers en droeftoeters…ik begrijp dat dit pijn doet en dat je boos bent… zou ik ook zijn …wij wonen sinds kort in Spanje en ben nu net weer opnieuw aan de eerste lessen begonnen… en ik vind het perfect zoals jij dat aanbiedt… dus ga zo door… wij ook want wij hebben ook gelijk de vervolg cursus gekocht… en zeg maar dag Gerrit… of hoe die man ook heten mag👍🏻👍🏻

Lieve Cintha, ik ben een ‘leerling’ die zo nu en dan even de lessen volgt.Om het toch even over levenslang toegang hebben, daar ben ik getuigen van dus Gerrit eat your heart out😉 en als er iemand eerlijk is en je direct weet wat je aan je hebt dan ben jij het wel! En dat er Gerritjes bestaan die het nodig vinden om iets van een ander te vinden is, dat ze liever een issue zoeken om het niet bij zichzelf te hoeven zoeken.. dus laat het lekker bij hem. Beso para ti

Sta erboven Cintha , mensen zeuren altijd ,altijd commentaar, weten alles beter. Ik zeg uit mijn hart,deze cursussen vind ik fantastisch, leuk en erg fijn om te doen.en zeker goed te volgen. Gracias Cintha, ik ben erg blij.😘🙏

Laat het los Cintha dit soort mensen heb je altijd als ze maar kunnen zeuren. Ik en vele met mij dat denk ik zeker hebben al bijzonder veel opgestoken van jouw lessen en bovendien geeft je ook nog gratis lessen weg! Dat laatste hoef je niet eens te doen maar Jij doet dit wel dat maakt je extra BIJZONDER 😘laat gaan die man

Ha die lieve Cintha. Wat heb je hier weer subliem op gereageerd; chapeau!
Zoals je Gerrit ook op het eind bedankt voor deze correspondentie per email; grote klasse! Je had het niet beter en duidelijker kunnen verwoorden. Door de onterechte vooroordelen van deze persoon, heb je nogmaals kunnen onderbouwen, waarop jouw GRATIS lessen zijn gebaseerd, én dat deze nooit verplichten tot eventuele afname van een betaalde vervolgcursus. Maar uit ervaring kan ik zeggen, dat deze hele cursus het bedrag meer dan waard is. Ik ben nog steeds super enthousiast over jouw bruisende Spaanse lessen. Humor en praktische kennis en zaken van de Spaanse taal; blijf wie je bent en hoe je het doet …. un beso Käthe (op de laptop van Hanneke)

Cintha, jouw lessen zijn gewoonweg de top ! Wanneer je flink aan de gang gaat dan red je het zelfs in minder dan 16 weken. Duidelijke fiches, heel grappige video’s en zeer leuke oefeningen.
Wanneer ik jouw video aanzet, worden wij meteen super goed gezind voor de rest van de dag 😍

Mocht je vragen hebben dan hoor ik dat het liefst via info@supergoedspaansleren.nl En als je zin hebt dan nodig ik je uit voor weer een GRATIS LIVE Spaanse Les 
 
Doe je mee? Iedereen mag GRATIS meedoen en je bent uiteraard nooit iets verplicht. En je hebt alleen maar internet nodig. Inschrijven kan via https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd
Je krijgt dan voordat de les begint de link toegestuurd van ons Online Klaslokaal. Passcode 0000
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.