Leven in Spanje
Zo zittend op de keukentafel om kwart voor 8 ’s ochtends denk ik ineens wauw. En dan besef ik mezelf, hé ik denk echt elke dag, jeeee ik ben gewoon m’n droom aan het leven. Als je dan eens even terugkijkt en bedenkt hoe we ons leven helemaal hebben omgegooid met het hele gezin, dat is toch geweldig.
 

Probeer eens wat nieuws in je leven

En ik ben ook van mening dat iedereen die iets nieuws probeert in het leven goed bezig is, het geeft je namelijk het gevoel dat je leeft.
Ik vroeg zondag tijdens m’n LIVE les, wie bepaalt zelf de doelen in z’n leven? Slechts 0,5% gaf aan het leven over zich heen te laten komen. En toen dacht, nou eigenlijk maar een klein aantal.
 

Bepaal zelf je leven

Ik weet zelf ook dat ik toen we nog in Nederland woonde, me overgaf aan alles wat je moest doen, werken, voor de kinderen zorgen, sporten, sociale contacten bijhouden, huishouden. Nadat we ons leven omgooiden voelde ik volledige vrijheid. Elke dag vakantiegevoel, alles zelf bepalen, geen verplichtingen meer. Echt het beste wat ik ooit gedaan heb.
 

Doelen voor 2020

En nu richting 2020, geweldig getal. Een ding houd ik voor mezelf in de gaten, die absolute vrijheid. Mooie uitdagingen, zeker ook voor de kinderen, maar moeiteloos 3-talig en aardig wat zelfvertrouwen, ze weten in ieder geval hoe ze een leven moeten opbouwen. Dat zal zeker goed komen.
 

Leef je mooiste (Spaanse) leven

Als je uitdagingen niet uit de weg gaat, je beseft dat 1 ding belangrijk is en dat is genieten van het leven. En als je alles ziet als, wat is er wel mogelijk of hoe kan ik dit ombuigen naar iets positiefs dan denk ik dat je goed bezig bent. Zeg nou zelf, je weet niet hoe lang je hier nog mag rondlopen, maar zorg dan ieder geval dat je heel veel plezier hebt gehad. En dat je denkt, zo hier heb ik van genoten. Ik heb alles uit mezelf en uit m’n leven gehaald wat erin zit.
 

Investeer in jezelf

En dan zeg ik ook, investeer in jezelf want dat is het meest waardevolle dat je hebt en daar mag je het de rest van je leven mee doen.
Wil je Spaans leren dan ben je met mijn lessen op de enige juiste plek, want tijd verspillen daar doen we niet aan.
Ik nodig je van harte uit op www.supergoedspaansleren.nl en doe dan ook mee met de GRATIS Spaanse 12-daagse van 1 t/m 12 januari 2020 en de GRATIS Spaanse lessen.
 
Hasta pronto y os deseo un año fantástico también.
 
Un beso Cintha
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.