Spanje is oorlogsgebied en ik zit in het verzet
18 maart 2020 
2 min. leestijd

Spanje is oorlogsgebied en ik zit in het verzet

Ik zei het zojuist in m´n Gratis LIVE Spaanse Les. Welkom vanuit Spanje, wij zitten in een oorlogsgebied en ik zit in het verzet!
 

Vrijwillige opsluiting?

Het is toch te belachelijk dat onze vrijheid is afgepakt. En we laten het gewoon toe. Ja hoor, zeggen veel mensen die braaf luisteren naar alle PANIEK!!! Sluit ons maar op in huis. Denk je werkelijk dat het de oplossing is? Ik ben van mening dat zeker de zwakkeren uit deze samenleving beschermd moeten worden, maar iedereen opsluiten?
 

Je vrijheid staat op nummer 1

Als iedereen gewoon 2 meter afstand houdt van elkaar en z´n gezond verstand gebruikt, moet je dan allemaal opgesloten worden? Je vrijheid, die staat op nummer 1 en die zijn we kwijt. En door al die paniek raken volgens mij mensen volledig gestrest en in de war. Hier zie je ze met mondkapje op alleen in de auto zitten. Uh denk je dan? Snap je het wel? Maar ja, volgens de regering is er PANIEK!
 

Zware boetes of een knal voor je kop

In Spanje bevind je je in oorlogsgebied als je op straat loopt, ook al ben je helemaal in je eentje in the middle of nowhere heb je gewoon de kans om een zware boete te krijgen of als je zo´n opgefokte politie agent tegenkomt dan krijg je nog een knal voor je kop ook als het even tegen zit. Zelfs als je niemand kwaad doet of niet eens in iemand z´n buurt bent, en inmiddels weten we dat het virus je niet kan aanvallen, maar je bent wel zwaar in overtreding.
 

Het verzet

En daarom zit ik in het verzet, wij sluipen op 2 meter van elkaar een fruitplantage in en wandelen achter de bosjes met de hondjes. We houden meters afstand van elkaar, de honden wat minder, maar we zijn zwaar in overtreding. Kijk ik snap dat in druk bevolkte gebieden het niet handig is en dat het inderdaad beter is om thuis te blijven.

Bescherm de zwakkeren

Maar laat de overheid de zwakkere mensen beschermen en laat de rest met gezond verstand handelen.
De regels worden steeds meer aangescherpt. Ik mag nu nog maar 1 hondje tegelijk uitlaten en niet verder dan 50 meter van m´n huis. En dan zeker hard knijpen of zo, zodat-ie kakt op commando.
 

Kijk naar de feiten

Sluit iedereen maar op in huis, de verspreiding zal iets minder snel gaan misschien. Maar kijk naar de feiten. 47 miljoen mensen in dit land, 13.000 geïnfecteerden, 500 overledenen en bijna 1.000 mensen zijn al weer hersteld. En hoe lang gaat dit duren? Is het virus op 31 maart weg? Of misschien half april. Ik geloof het niet. Ik denk dat het onmogelijk is om dit te stoppen. Hopelijk heb ik het mis en komt er binnenkort een vaccin.
 

Zware overtredingen

Dus ik zit in het verzet en de 2 zware overtredingen die ik pleeg zijn met m´n hondje wandelen, wel 4 of 5 kilometer door de rijstvelden en ik drink koffie of speel een spelletje in het huis van vrienden. OEF nog zo´n zware overtreding.
 

Gratis LIVE Spaanse Les

En vandaag, toch opgesloten in m´n huis net als zoveel mensen hier in Spanje gaf ik Gratis LIVE Spaanse les. Heerlijk even wat anders. Gezellig met z´n allen Spaans oefenen in ons Online Klaslokaal, volledig virusvrij. Gewoon lekker in je pyjama of met je krulspelden in. Alles is goed.
 
Er waren wel 100 deelnemers, geweldig toch. Er stonden nog zelfs mensen voor de deur te wachten. Dus ik organiseer gauw weer een Gratis LIVE Spaanse les, maar eerst voor cursisten.
 

Applaus voor het leger?

Deze foto is van vandaag in Cáceres, één van de steden hier in Extremadura. Deze kwam in m´n Whats app groep van de meiden hier in het dorp, en 1 iemand ging applaudisseren. Je weet wel van die emoji´s met 2 handjes. En dan zeg ik alleen, joh denk je werkelijk dat dit de oplossing is? Ik vrees van niet.
 
Blijf veilig en help elkaar met in ieder geval 2 meter ertussen.
 
Un beso Cintha
 
Wil je ook graag eens meedoen met een LIVE Spaanse Les schrijf je dan hier in: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland.Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden.Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.