Verleg eens je grenzen
Soms zeggen mensen wat moet je nou zo nodig in Spanje. Ik vind het prima hier in Nederland. Dan zeg ik, nou dat is mooi, als je maar blij bent. Er zijn ook mensen die zeggen, je bent gewoon gevlucht. Dan zeg ik, misschien wel, maar is dat erg? Het gaat er toch om dat je blij bent.
 

Probeer eens wat

Maar dat weet je pas als je het eens geprobeerd hebt. Daarom moedig ik altijd iedereen aan die het graag eens wil proberen, het leven in een ander land. En weet je waarom? Je hebt NIKS te verliezen, alleen maar heel veel te winnen. Ik ben van mening en dat hoeft natuurlijk niet jouw mening te zijn, want ieder mens mag zelf bepalen. Maar ik zeg probeer eens wat, dan weet je het maar. Dan ben je weer een ervaring rijker.
 

Een mislukking rijker

Ook al is het een complete mislukking of misschien kom je weer tot andere ontdekkingen. Maar dat is toch geweldig. Probeer eens wat, zorg dat je alles uit je leven haalt. Geef jezelf het gevoel dat je leeft. Zorg in ieder geval dat je niet in een automatische modus komt te staan, want ineens schrik je wakker en dan kom je erachter dat je oud aan het worden bent en je leven is zo langs je heen is gevlogen.
 

Tja dat had ik ook wel gewild…

Ik heb wel eens een cursist gehad in m´n privéles die zei, zo cool dat jij in Spanje bent gaan wonen, dat je dat durfde. Dat had ik ook wel gewild, maar ja nu kan het niet meer. En ik had ook wel een appartementje in Spanje willen hebben, maar ja ik ben nu al oud.
 
Dan val ik echt van m´n stoel, echt ik kan daar een soort van kwaad om worden. Dat zegt natuurlijk meer over mij dan over die persoon. Maar ik kan zo iemand echt door elkaar rammelen en zeggen, joehoe wakker worden, je bent nog niet dood en begraven. Probeer eens wat, je leeftijd doet er niet toe.
 

Kies voor jezelf

Maar ga niet iemand anders de schuld geven dat jij iets niet hebt kunnen doen in je leven, want dat bepaal je nog altijd zelf. En voor jezelf kiezen is echt niet egoïstisch. Je hebt 1 leven dat duurt maar even en jij mag zelf zorgen dat jij je mooiste leven leeft. En al die mensen die altijd maar oordelen over een ander, laat ze lekker kleppen. Als jij maar bij jezelf kan denken, zo dat heb ik mooi even geprobeerd, ik ben een ervaring rijker en ik heb weer wat geleerd.
 

Geef je zekerheden op

En van die mensen die zeggen, jeee dat je zoiets durft dat snap ik ook niet. Al je zekerheden opgeven. Vreselijk die zekerheden, die houden je juist vast geketend. Die beperken jou in je vrijheid. Want nu ik weet wat vrijheid is, weet ik dat ik niets meer nodig heb. Elke dag vakantiegevoel elke dag gevoel van geluk. Elke dag mooie dingen op m´n pad. En heel erg veel mooie mensen, zowel Nederlanders als Vlamingen als Spanjaarden. Ze verrijken allemaal mijn leven.
 

Mooie mensen om je heen

Je wilt niet weten hoe blij ik word van mijn cursisten. Echt ik ben zo trots op ze. Zeker de mensen die heel dichtbij mij staan, die maak ik natuurlijk elke week mee in onze LIVE les, ik zie ze vooruit schieten. Ik zie ze hun droom verwezenlijken. Echt ik vind het geweldig dat ik ze daarmee mag helpen.
 

Gratis Spaanse 12-daagse

Felices Fiestas wens ik je toe en doe je ook mee met m´n Gratis Spaanse 12-daagse van 1 t/m 12 januari 2020. Elke dag 10 minuutjes Spaans leren en ook nog 2 Gratis LIVE Spaanse lessen als je wilt. Lekker online, lekker makkelijk. Inschrijven kan hier
Un beso Cintha
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.