Volg je (Spaanse) gevoel

Wat ik doe is uniek, er is geen enkele andere cursus ter wereld waarmee je Snel & Makkelijk Spaans leert. Ik weet het zeker, want ik hoor het steeds van mijn cursisten. ik denk altijd met alles wat ik doe aan wat is het beste voor mijn cursisten. Wat hebben ze nodig en waar worden ze blij van. En zo komen er steeds meer nieuwe ideeën bij. En heel vaak krijg ik die zo in mijn schoot geworpen van mijn cursisten.

Ik heb bij dit blog ook een bijbehorende video gemaakt.

Zet je idee gelijk om in actie

Mijn allerlaatste idee is LIVE Spaanse Trainingen. Elke week een onderwerp, ik kwam op dit idee door een cursist die zegt ik vind het moeilijk om een online cursus te volgen. Voor die mensen doen we nu de LIVE Spaanse Trainingen. Wel voor mensen met een Spaanse basis.

Interactie is zo leuk

Ik merk wel dat ik helemaal blij wordt van LIVE Trainingen. Dus ook het LIVE Spaanse Les-webinar 6 maart voor alle cursisten en 10 maart voor nieuwe mensen die graag Snel & Makkelijk Spaans willen leren. Die interactie is zo leuk. Daar leer ik weer van, ik krijg weer andere inzichten van mensen. Helemaal leuk.

Voelt het goed, ga ervoor

Met elk nieuw onderdeel in je leven of in je bedrijf, wil ik zeggen, voel wat goed is, bedenk waar er behoefte aan is. En doe het gewoon en onderweg aanpassen. Maar start in ieder geval. Elk plan wat je hebt, gewoon doen. Soms met babystapjes en soms gewoon de diepte in springen. En zo doe ik ALLES in mijn hele leven. Gewoon doen, op gevoel. Niet op emotie dat is wat anders.

Onderneem geen actie

Iedereen heeft emoties maar onderneem geen actie als je niet stabiel bent als je volledig in je emotie zit. Onderneem pas actie als je stabiel bent en je goed kunt voelen.

Hoe kom je aan ideeën

Voor mij helpt, zoek de stilte op, ideeën ploppen op of ga schrijven. Minimaal een half uur schrijven, denktijd en je komt weer tot mooie inzichten. Probeer maar eens. Luisteren naar inspirerende mensen vind ik ook waanzinnig. Je kunt namelijk van iedereen leren. En ik hou ervan om steeds een stap verder te gaan. Elke dag leren. En je omringen met positieve en inspirerende mensen. Supermooi.

Luister vaak gewoon niet

Maar stel je bent boos, of je ziet een lelijk bericht op social media. Dan denk ik altijd wat bezielt die mensen, wat zielig eigenlijk als je zo in het leven staat en als je ervoor kiest om zo onaardig te willen zijn voor mensen. Eigenlijk zijn dat zielige mensen die ongelukkig zijn en waar je alleen maar voor moet hopen dat ze op een dag beseffen dat ze zelf de keuze hebben. Je hebt altijd zelf de keuze om aardig te willen reageren of niet. Je hebt altijd de keuze om te genieten.

Een emotie gaat altijd over jezelf

En als je dan last hebt van een emotie dan kun je bij jezelf nagaan, waarom doet dit iets bij mij. Waarom voel ik me zo. Wat zegt dit over mij. Het zegt namelijk NOOIT iets over de ander. En natuurlijk heeft iedereen emoties, maar je hebt altijd een keuze.

Ik kies ervoor om vol te leven, stappen te maken, te ondernemen, dingen te doen. Niet in een sleur te raken, maar zorgen dat je het gevoel hebt dat je leeft. Dat je geniet. 

Un beso  Cintha


 Doe je mee met een Gratis LIVE Spaanse les, je krijgt vanzelf een melding in je mail voor de volgende Spaanse les. 
  • We nemen de belangrijkste Spaanse zinnen door voor een bepaalde praktijksituatie
  • en de leukste Spaanse uitdrukkingen.
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.