Waarom doe ik wat ik doe
26 jaar geleden was ik volmaakt gelukkig op Mallorca. Heerlijk de zon, genieten van het leven. Maar er ontbrak iets. Ik voelde mij ongemakkelijk, want ik sprak geen Spaans. Ik vond het vreselijk. Ik kon niet eens normaal boodschappen doen. Daar moest ik snel wat aan gaan veranderen.
 
 

Keihard werken


Ik ging keihard aan het werk, zocht alles wat ik in de praktijk nodig had. Ik wilde kunnen werken, boodschappen doen, iets huren en mij kunnen redden in alle situaties in het dagelijks leven. Ik maakte alles zo eenvoudig makkelijk. Mijn huis was onder geplakt met spiekbriefjes.
 
 

Ennnn nu doe ik het..…..


En toen dacht ik, zo ik ben er klaar voor. Ik ga eens wat oefenen op een vreemde. Dus ik zei iets tegen een Spaanse dame in een bar. En ze blikte of bloosde niet, ze snapte in 1x wat ik zei en gaf antwoord. Ik kon mijzelf inhouden, maar van binnen ging ik uit mijn dak. Ik vierde een feestje. Joehoe, ze verstond mij.
 
 

Spaans leren in 4 maanden


Het was vier maanden verder ik vond werk bij het leukste autoverhuurbedrijf op Mallorca en werkte met superleuke Spaanse meiden waar ik nog veel meer van leerde. En dan zei ik dat ’s avonds weer tegen Tomás. Bijvoorbeeld con el culo al aire. Tomás kwam dan niet meer bij van de lach, want ze leerde me natuurlijk hele leuke uitdrukkingen.
 
 

Zet je kinderen op een ander levenspad


Mijn kinderen plaatste ik natuurlijk 21 jaar later in dezelfde situatie. Zij moesten snel Spaans leren. Ze moesten integreren en een leven opbouwen. Ze leerden het supersnel in de praktijk. En hoe cool is het om Spaans te praten. Om verhalen uit te wisselen, Spanjaarden die altijd tijd hebben voor een praatje. Het maakt je leven zo breed en zo makkelijk. Bijvoorbeeld naar de dokter gaan, zonder dat een tolk je kwaaltjes moet gaan vertalen. Onze rondreizen door bijvoorbeeld Mexico werden zoveel mooier, omdat je Spaans spreekt. Contact met de bevolking is toch geweldig. En dat gun ik iedereen. Er komt namelijk een dag in je leven dat je denkt, waarom spreek ik geen Spaans.
 
 

Snel & Makkelijk Spaans leren


En daarom bedacht ik, wat is de makkelijkste manier om Snel & Makkelijk Spaans te leren. Want ik gun dat iedereen. En ik vind ook dat ik het verplicht bent om mensen die kans te geven. Want het is zo cool. Het zou zo irritant zijn als ik dit voor mijzelf houd. Hoe cool is het dat ik honderden mensen hiermee kan helpen.
 
 
Een manier met korte, kleine Spaanse lessen, super relevant, want je hebt het nodig in de praktijk. Grammatica simpel en bij les 4 kun je al een eenvoudig gesprekje voeren. Hoe cool is dat. Het is de enige, unieke manier om op een leuke manier snel en makkelijk Spaans te leren. Bekijk maar eens mijn gratis Spaanse E-lesbook via www.supergoedspaansleren.nl
 
 

En dat is waarom ik doe wat ik doe. Heb jij dat ook dat je precies weet waarom je doet wat je doet?

 
 
Wat heb ik gedaan deze week, als eerste de prijsvraag. Wie is de winnaar van de leukste Spaanse blunder. Dat is Alida. Zij vertelde dat haar zoon heel stoer aan de bar bier wilde bestellen voor zijn vrienden. Dus hij zegt: cuatro coños por favor. Haha, wat zal die barman in een scheur hebben gelegen. Hij bestelde 4 kutten, in plaats van cuatro cañas, want dat zijn vier biertjes. 
 
 
Vorige week hebben we de Bootcamp opgeschoven naar 30 maart. Spaans leren in 12 weken, dat is toch megacool. Even 12 weken lang drie uur per week besteden aan Spaans leren en je spreekt Spaans eind juni. Toch geweldig. En ik weet dat het werkt, absoluut geen enkel probleem, niet moeilijk. Met mijn lesmethode kan iedereen Gegarandeerd Snel & Makkelijk Spaans leren. 
 
 
Tevens is de datum van Spaans in de Praktijk Rondreis door Extremadura nummer 2 gepland. De aanmeldingen beginnen al binnen te lopen, en we hebben natuurlijk maar 16 plekjes vrij. Van 4 tot 9 oktober 2018. Meer informatie over de Rondreis via www.supergoedspaansleren.nl
 
 
Un beso Cintha
 

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.