De eerste keer in Extremadura
We gaan even 25 jaar terug in de tijd. De eerste keer dat ik van Mallorca naar Extremadura reed. Ik keek mijn eigen ogen uit. Wat een ongerept landschap, wat een ver uitzicht. Ik tuurde alleen maar naar boven, die vogels. De één nog groter dan de ander.


Een paradijs op aarde

En wat een wegen, helemaal leeg. Heerlijk, alleen maar genieten van dit unieke landschap. Echt prachtig. Extremadura is net zo groot als Nederland. Alleen wonen er slechts 1 miljoen mensen en de meesten zijn verdeeld over de steden Badajoz, Cáceres en Mérida. Moet je nagaan hoe heerlijk rustig het hier is. Ik kan er echt van genieten. Ik ben niet zo´n fan van files, stoplichten, veel mensen en drukke steden. Dus je snapt het al, voor mij een paradijs op aarde.


Een reis terug in de tijd

En die heldere blauwe lucht, grote vleugels van roofvogels en in de verte een kasteel die opdoemt aan de horizon. Zoveel opgestapelde stenen muurtjes en je gaat even honderden jaren terug in de tijd. Je ziet mensen die stenen stapelen. Un viaje al pasado. Een reis terug in de tijd. Zo voelde het. En je ziet meer schapen dan mensen. En dan even uit de auto stappen en genieten van stilte. Even niet praten, wat een rust geweldig. En de nachten echt pikdonker, maar vol met stralende sterren. Zo geweldig. Puur natuur.

Pure armoede en ellende

Mensen die er geen verstand van hebben, zeggen: Extremadura dat is één of andere woestijn in de zomer en steenkoud in de winter. Je vindt er pure armoede en ellende. Nou ik kan je vertellen dat daar niets van waar is. Por favor. Kom alsjeblieft eerst eens even kijken, voordat je komt met dit soort verhalen. Ik snap wel waar het vandaan komt hoor, vroeger was het moeilijk om te overleven in Extremadura, vandaar dat veroveraars op zoek gingen....
 

Steden zowel in Extremadura als in Zuid Amerika 

In veroveren zijn ze namelijk goed, die Extremeños, spreek uit: estremeenjos. Kijk maar in de geschiedenis, Hernan Cortés, Francisco Pizarro, Pedro de Valdivia, Francisco de Orellana en ga zo maar door.  Zuid Amerika hebben ze veroverd. Kijk maar naar de vele plaatsnamen die je zowel ergens in Zuid Amerika vindt en ook in Extremadura. Steden zoals: Mérida, Trujillo, Alburquerque, Medellín en La Virgen de Guadalupe is la patrona (beschermheilige) van Extremadura, maar ook die van Mexico.

 

Alles mag & niets moet

Ik ben zo blij dat ik eindelijk in Extremadura woon. Voor mij het mooiste plekje op aarde. En nu ben ik zeker niet overal geweest. Maar het voelt altijd goed hier. De mensen zijn lief. De ongekende vriendelijkheid, het eten, het prachtige wijdse uitzicht. Geweldig.
Extremadura is het best bewaarde geheim van Europa. Je vindt hier een ongerept stukje natuur. En onbekend bij de meeste mensen, behalve bij cultuurliefhebbers en de vogelaars, en dan bedoel ik de mensen die graag vogels spotten. Want onlangs leerde ik dat vogelen in het Vlaams heel iets anders is. Hahaha. 

Bezoek Extremadura

Als mensen het hebben over Spanje, dan praten ze over Benidorm, Salou, Málaga, Barcelona. Las costas, maar de binnenlanden zijn meestal niet bekend. Mocht je eens door Extremadura rijden, dat ligt tussen Madrid en Portugal. Ga een paar nachten verblijven bij Walter en Jantien in La Tierra Verde http://www.vakantie-extremadura.nl/. En vandaar een paar bezoekjes brengen aan Cáceres, Mérida, Trujillo, Gudalupe en el Parque Monfragüe. En eigenlijk kan ik deze lijst nog veel langer maken, 

Ongerepte natuur

Want kersenvallei Valle del Jerte en Sierra de Gredos moet je ook eens gezien hebben. En la Garganta del Infierno, prachtige natuurlijke zwembaden ga je daar vinden. Je hoort het al, genoeg om te bezoeken. Je vindt hier ook video´s over die wij gemaakt hebben op onze rondreizen met de camper. En er komen nog veel meer video´s bij: YouTube kanaal over alles wat met Spanje te maken heeft. Abonneer je op https://www.youtube.com/cintha_supergoedspaansleren als je dat leuk vindt.
 

Hablo español

Maar als je wilt rondreizen door Extremadura dan moet je echt wel Spaans spreken. Engels spreken ze niet, maar de mooiste verhalen kun je krijgen in het Spaans. Want iedereen heeft tijd voor je en vindt het geweldig dat je ‘hun’ tierra komt bezoeken. Dus zou ik zeggen BIENVENIDO A EXTREMADURA. En ik weet zeker dat na je eerste bezoek er zeker nog een tweede zal volgen. En de Spaanse taal leer je natuurlijk op een snelle en makkelijke manier bij mij, binnen 60 uur als je wilt via www.supergoedspaansleren.nl

Hasta la próxima
Un beso Cintha
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.