Het leven is één grote try-out
07 september 2022 
2 min. leestijd

Het leven is één grote try-out

Je leven is geen flatliner, dat wil je ook niet, want als je op je sterfbed ligt en je hoort …………..pieieieiep…………….dan is je leven voorbij. Dat is het afgelopen en klaar. Einde verhaal en dan hoop ik voor je dat je alles uit je leven hebt gehaald dat je eruit wilde halen.
 

Doe mij maar pieken en dalen


We hebben dus liever in het leven de pieken en dalen. En als je nu elk dal neemt als een positieve uitdaging dat komt er hoe dan ook weer een piek. En dan ben je weer een stap verder, want je leert weer wat en je groeit dus in je ervaringen en mogelijkheden.


Leg de lat wat verder

En het is mooi om de lat wat verder te leggen, zorg dat je het gevoel hebt dat je leeft. Geniet van elke dag. En als je dat moeilijk vind, probeer eens naar de kleine dingetjes te kijken. 
 
Ik probeer ook van alles, soms pas je het iets aan, soms elimineer je iets of iemand haha. En soms knal ik de tv uit, omdat het gaat over negativiteit. Daar schiet je echt niks mee op. Sommigen zeggen, ja maar je moet toch weten wat er gebeurt in de wereld. Nou nee hoor, vind ik niet, in ieder geval als ik een situatie niet kan veranderen dan schiet het niet op, is mijn mening.
 

Tijd raakt op


Ik probeer zelf mijn mooiste leven te leven, van alles te proberen. Te genieten van alles en iedereen. Ik probeer alles positief te benaderen, lukt ook niet altijd hoor. Ik ben niet één of ander speciaal wezen. Maar ik merk zolang ik het naar mijn zin heb, heeft mijn omgeving het ook naar z’n zin. En kom ik verder in het leven.
 
Dus maak er wat van, elke dag die voorbij is, komt nooit meer terug. Je tijd raakt steeds meer op. Dus pak vandaag kansen, doe of plan dingen die je altijd al hebt willen doen. En stel het niet uit.
 

Volg je gevoel


Soms voel je, ja dat moet ik doen. Doe het dan ook gelijk, want het brengt je ongetwijfeld iets moois op je pad. Je krijgt wel eens van die intuïtieve ingevingen, dat zijn de allerbeste, want dan spreekt je gevoel en niet je hoofd.
 
Dat hoofd moet je veel vaker uitschakelen. Die honderdduizenden gedachten op een dag die kunnen je knetter maken. Ik merkte dat ook toen ik mijn rondreis door Extremadura organiseerde. Spaans in de Praktijk Rondreis. Dat kwam als een ingeving. En ik doe dat dan ook gelijk, niet wikken en wegen. Gewoon doen. En de mensen die het lazen twijfelde geen seconde, in ieder geval niet lang. En boekten gelijk de reis op gevoel. En het was zo bijzonder. Een geweldige groep en een prachtige belevenis met elkaar. Een unieke ervaring.

Leef je droom en niet andersom

En zo gaat het met alles in het leven. Het is alleen maar een kwestie van DOEN. Toen wij in 2015 emigreerden met het gezin hadden wij geen idee wat ons te wachten stond. Maar  ja als je het niet doet, dan kom je er ook niet achter. En toevallig was het de beste beslissing ooit. Leef je droom en niet andersom

 
Un beso Cintha 

www.supergoedspaansleren.nl/gratis voor de GRATIS Spaanse lessen. Wil je meer dat kan ook natuurlijk. De Online Beginners en Semi-Gevorderden zijn de 2 cursussen die je moet hebben om in 60 uur Spaans te spreken. Heel veel mensen zeggen, dat kan helemaal niet. Oh nee, zeg ik denk, moet je eens opletten. Het kan ook anders, uniek, geen verdwaal in grammatica en een manier waardoor je het snel onthoudt.

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.