Je gaat toch geen anderhalf jaar wachten
01 juni 2019 
6 min. leestijd

Je gaat toch geen anderhalf jaar wachten

Je kunt je leven plannen. Je hebt het zelf in de hand. Zet eens op een rijtje wat je graag wilt doen dit leven. En zorg dat je het gaat doen. Het leven ben je niet aan het oefenen, dat is echt het hier en nu. Het is nu de tijd dat je alles mag doen wat je wilt. En doe dat dan ook. Gisteren viel mijn mond open van verbazing.

Gratis LIVE, Gratis Spaans

Sommige mensen volgen al mijn gratis dingen, mijn Gratis LIVE lessen, mijn Gratis lesvideo´s, mijn Gratis Spaanse lessen. Helemaal prima en hartstikke leuk natuurlijk dat ze elke Gratis LIVE les weer in mijn online klaslokaal zitten. Super vind ik dat. Maar zoals ik in mijn blog schreef https://supergoedspaansleren.nl/gratis-spaans-leren/
met gratis leer je wel wat, maar niet wat je nodig hebt om makkelijk Spaans te gaan praten.

Waaaaaaat

Dus pas zag ik iemand die kocht mijn 50+ werkwoordenlijst, een supermooi hulpmiddel voor bij de lessen, net zoals de 80+ podcasts en de Minicursus. Maar daar ga je natuurlijk niet volledig Spaans mee leren. Nu dacht ik, het is mooi om erbij te hebben, want ze zal vast ook een cursus hebben. Maar tot mijn grote verbazing kocht ze gisteren mijn Beginnerscursus Beleef het Spaanse Leven. En dan denk ik WAAAAAAT, ze was nog niet eens begonnen met de Beginners cursus. Ik ging het eens even uitzoeken, Ze liet gewoon anderhalf jaar voorbij gaan.

Hoe vaak stel je iets uit

Jongens, anderhalf jaar dan had je al ALLES kunnen weten in het Spaans, dan had je al gewoon makkelijk Spaans kunnen praten. Nu weet ik echt wel dat dit heel veel gebeurd. Mensen stellen graag iets uit. Of denken, ja ik heb nu geen tijd. Een andere keer, maar weet je zo gaat je leven aan je voorbij. Je moet eigenlijk een lijstje hebben hangen met een deadline erbij. Je kunt er grote dromen op zetten of dingen die je dit jaar wilt vervullen. Maar ook iets waar je mee wilt stoppen, bijvoorbeeld met het steeds maar weer luisteren naar die vriendin die in haar slachtofferrol zit, of omgaan met mensen die je energie kosten, die je leeg trekken.

 

Spaans leren via www.supergoedspaansleren.nl – deadline december 2019

Leuke plaats zoeken in Spanje om te gaan wonen – deadline 2021

…………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………….. – per direct

 

Gewoon DOEN!

En je kunt deze wensen gewoon opschrijven en er naar handelen. En ga geen excuus zoeken. Het is altijd alleen maar een kwestie van DOEN! Het kan zijn dat je geen geld hebt, dan kijk je gewoon rond in je huis wat je kunt verkopen, gooi het op marktplaats. Of koop één maand bepaalde dingen niet. Doe bepaalde klusjes om iets bij te verdienen. Geld is er altijd, laat je daar nooit door tegenhouden. Het is een kwestie van DOEN en dat is met alles zo in het leven.

 

Hulp gevraagd

Deze week kreeg ik een mailtje of ik iemand wil helpen om te emigreren. Oef denk ik dan. Ik kan je wel wat vertellen uit eigen ervaring, maar niet hoe het zit met uitkeringen of verzekeringen. Dan zeg ik altijd plaats je bericht in de Facebook Groep Wonen en Werken in Spanje van Marlies, want daar kun je gespecialiseerde hulp vinden. Let er wel een beetje op hoe jij je zin formuleert, want er zitten ook hele vervelende mensen tussen, die graag een ander afkraken. Maar dan nog, laat je niet op een ander pad brengen. Volg je eigen gevoel en doe dat dan ook. Negeer nare lui.

 

Negeer nare lui

Negeren ben ik eigenlijk erg goed in, maar pas deed ik het bewust niet met mijn blog over 3 domme koeien, en dat kwam omdat ze letterlijk mijn bedrijf aan gingen vallen. Ze zeiden dat mijn GRATIS niet GRATIS was en dan kom je aan mij. Want ik vertel altijd iedereen de waarheid. Mensen die zeggen dat ze mij stom vinden dat vind ik prima, daar geef ik echt helemaal niks om, dat moeten zij weten. Maar zeg niet dat mijn business, waar ik me al 3 jaar voor uit de naad werk oplichterij is. Het is juist onwijs goed wat ik heb en dat laat ik graag aan de hele wereld zien. Vandaag kreeg ik een mailtje van Daan die zei dat ze in 2 lessen van mij, gewoon mijn online lessen, al meer had geleerd dan in 10 privélessen. DAT IS TOCH COOL!!! Kijk lieve Daan daar word ik blij van.

 

Stel niet uit tot ……

Maar waar hadden we het ook alweer over. Ja, je doelen stellen, je deadline, je plannen op papier en werkelijkheid laten worden. Stel het niet uit. Wil je Spaans leren, start NU en laat er alsjeblieft geen anderhalf jaar overheen gaan. Zet het in je agenda, doe de eenvoudige stapjes in de lessen en je haalt je doel. 16 weken voor de Beginners en dit is een gemiddelde, want ik ga altijd uit van een gemiddelde en niet van wat de beste mensen halen. want 8 weken is ook al gehaald. En 16 weken voor de Semi-Gevorderden. Ben je zelf nou niet zo´n goede planner, zo eentje die zichzelf makkelijk aan het werk kan zetten en doorzet, pak dan de LIVE Lessen erbij.

 

LIVE Lessen

Voor de 85% van de mensen die een cursus aan de kant gooien of die gewoon een stok achter de deur willen hebben dan pak je mijn BESTE KEUZE. Kijk je kan best vandaag over 3 minuten starten met de LIVE Beginners Bootcamp (https://www.supergoedspaansleren.nl/beginners) of met de LIVE Semi-Gevorderden (www.supergoedspaansleren.nl/semigevorderden). De Online lessen krijg je over een paar minuten toegang tot. En dan mag je nog best even smokkelen en je doet bijvoorbeeld af en toe eens wat. MAAR op 1 oktober zit je in mijn Online Klaslokaal samen met alle beginners. Of op 10 september zit je in mijn klaslokaal met alle Semi-Gevorderden, deze klas is al aardig vol. En VOL=VOL. En dan heb jij VOOR DE KERST 2019 je SPAANSE cursus in je zak.

Waarom LIVE: 

  • Garantie dat je in 11 weken de Beginners af maakt of in 16 weken de Semi-Gevorderden
  • Honderden EXTRA tips en Spaanse woorden, waarvan ik denk die zijn OOK belangrijk om te weten, maar staan niet in mijn lessen
  • EXTRA cadeautjes zoals spiekbriefjes over bepaalde moeilijke onderdelen
  • Persoonlijke begeleiding in ons Online Klaslokaal. Je kunt je vragen stellen, we doen Spaanse taalspelletjes. Supergezellig en samen halen we het doel.

Extraatjes voor mijn LIVE mensen

Ik was pas namelijk mijn nicht privéles Spaans aan het geven. En ik stuurde haar per mail een Spaans spiekbriefje. Ze zegt, dit vind ik niet handig, waarom zet je die niet in je Online lessen. Toen dacht ik, oef het is inderdaad waardevol, maar ze hebben al zoveel extra´s zoals de podcasts van elke les, het e-book erbij, video´s die meeluister met ze, hulp in de Besloten Groep op de cursuswebsite. Dus weet je die cadeautjes die houd ik voor mijn LIVE mensen. Die krijgen die extraatjes op het moment dat zij die nodig hebben. Tijdens de LIVE Lessen zit ik er namelijk bovenop. Ik zie waar ze mee worstelen en wat de moeilijke dingen zijn. Soms is het voor mij al heel vanzelfsprekend in het Spaans en dan wijzen zij mij op een andere denkwijze. En dan denk ik, ja joh je hebt helemaal gelijk.

Nieuwe vriendschappen

Maar ik zie ook vriendschappen ontstaan in mijn LIVE Lessen, echt zo leuk. En soms zeggen ze, ja maar het is zo´n verplichting zo´n wekelijkse LIVE les. Dan denk ik, dat is het ook, maar alleen maar gedurende 11 of 16 weken of 12 weken bij de LIVE gevorderden. En je krijgt natuurlijk ook een opname. Dus ik zei al tegen drukke mensen. Je kunt ook als je in de auto of trein zit de opname van de les aanzetten, want daar leer je ook weer van.

Ik ben zo trots op mezelf

En zo heb ik voor iedereen alles wat je nodig hebt. Maar het belangrijkste is nog steeds dat je op een snelle manier MAKKELIJK Spaans gaat praten. En als je dan voor het eerst je Spaans oefent in het echie, dan ben je zo blij. En zo trots op jezelf. Echt het gevoel dat er door je heen gaat. Ik kan ook niet wachten op alle mensen die straks naar Spanje op vakantie gaan en straks echt Spaans gaan praten. Ik hoop dat ze met mij willen delen via info@supergoedspaansleren.nl hoe cool het was en hoe zij zich voelden. Want ik weet precies hoe het is. En het is zo leuk.

Schrijf eens hieronder op wat je dit jaar WEL gaat doen. Binnen een aantal jaar gaat doen of hebt. En wat je vanaf NU niet meer gaat doen. Want als je het opschrijft dan maak je het duidelijker voor jezelf. Dan maak je een afspraak en is de kans groter dat je het gaat halen. En wij zijn ook op de hoogte, dan kunnen we jou er mooi aan houden. Wedden dat het lukt.

 

Adiós hasta la próxima,

Un beso Cintha

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.