Snel en Makkelijk Spaans Leren, ook al ben je 80
02 februari 2022 
6 min. leestijd

Snel en Makkelijk Spaans Leren, ook al ben je 80


Het dak ging eraf

Ik weet nog wat er gebeurde, april 2016 het dak ging eraf en ik sloeg vol verbazing achterover. Ik stuiterde de hele dag door al die leuke mensen online om mij heen. En iedereen zo enthousiast. Van jong tot heel oud. Van 9 tot wel 87 jaar. En vooral heel veel gepensioneerde mensen. En allemaal met hetzelfde doel, en NU ga ik Spaans praten.


Spaans leren een drama

Bijna iedereen had al eens, één, twee of wel tientallen pogingen gedaan om Spaans te leren. En keer op keer was het een drama. Zoveel grammatica, zoveel huiswerk, zo vaak geen goede uitleg.

Vandaar dat het dak eraf ging toen ze mee gingen doen met mijn lessen. Ik was namelijk de eerste die zij in hun leven tegen kwamen die het anders deed. En ik had geen idee, ik viel van m’n stoel. Inmiddels na 5,5 jaar kan zeggen dat ik echt wel een expert ben op dit gebied. Je mag jezelf een expert noemen als jouw methode een bewezen succes is.

Ik denk buiten het boekje

Zal ik je eens stiekem vertellen hoe dat komt. Ik denk buiten het boekje om, ik ben gewoon heel simpel gaan kijken. Wat heb je allemaal nodig in het Spaans. In welke situaties kom jij als je in Spanje woont, werkt of op vakantie gaat.


Van al die situaties moet een les komen. Dus ik liep hier rond in Spanje en begaf mij in diverse situaties. En elke keer als ik dacht, ja dit heb je nodig dan maakte ik er een les van. Hoe moeten die lessen eruit zien. Die moeten vooral LEUK zijn en super leerzaam en kort en makkelijk. Ok, hoe ga ik dat doen, hoe leerde ik 25 jaar geleden Spaans, want ik weigerde toen al om het ‘normale’ pad te bewandelen. En hoe leerden mijn kinderen 6,5 jaar geleden Spaans toen we hier in Spanje gingen wonen.

Super simpel en veel herhaling

Één ding was voor mij duidelijk. Het moet leuk zijn, want anders houd je het niet vol, een saaie cursus gooi je aan de kant. Het moet makkelijk zijn, want wat heb je aan 19 grammaticale tijden. En je moet het daadwerkelijk nodig hebben in het Spaanse leven. En als laatste en ik denk de belangrijkste: Bijna niemand kan zich lang concentreren, dus de stapjes moeten kort zijn en simpel en heel veel herhaling waardoor je het snel onthoudt. 


Succes gegarandeerd, ook al ben je 87 jaar

En daarom SUCCES GEGARANDEERD. Ook al ben je 87 jaar. En nog een super belangrijke, je moet SNEL Spaans kunnen leren. Nee, we gaan er GEEN jaren voor uittrekken. En dat lukt dus op mij manier, want ik zeg, je hebt niet alle grammatica nodig. En we geven je leuke lessen die heel kort en simpel zijn en met heel veel herhaling. Dus volg de stapjes die ik je geef.

Hé, ik snap jou

Ik zocht iemand voor ernaast in mijn video’s. Een Spaans iemand. En ik met m’n 25 jaar ervaring weet precies wat nou zo moeilijk is in het Spaans. Ik weet beter dan een Spanjaard of wie dan ook welke richting je op moet en hoe ik iets het best kan uitleggen. Want ik snap Nederlanders en Vlamingen. Wij bekijken de Spaanse taal heel anders. En makkelijk is het niet, en een talenknobbel die bestaat helemaal niet. 99% van de mensen heeft echt geen talenknobbel en de meesten kunnen niet zo goed onthouden.


Hoe zitten de lessen in elkaar

  • Dus mijn lesvideo’s moesten LEUK zijn, buiten in onze Spaanse omgeving. Ik vertel, je hoort de perfecte Spaanse uitspraak erbij van de Spaanse naast mij en ik houd alle lessen kort. Ik weet nou eenmaal dat je niet lang jezelf goed kunt concentreren. In ieder geval de meeste mensen niet.
  • De volgende stap, er moest een duidelijk lesdocument bij met de letterlijke uitspraak en vertaling. Ook weer een korte les om makkelijk even mee te lezen.
  • Daarna een leuke, korte oefening, want je herhaalt dan het allerbelangrijkste uit de les. Even een check of je het snapt. En stiekem weer een herhaling, want dat is bij mij het sleutelwoord.
  • Daarna moet je ook nog de oefening even nakijken, dus je leest het weer. Nog een herhaling die je helemaal niet door hebt.
  • En dan zeg ik altijd, schrijf even op wat voor jou belangrijk is, want met schrijven onthoud je beter.
  • Als je durft, dan maak je zelf ook nog een klein videootje van je eigen uitspraak, je zet die in de Groep op de cursuswebsite, en hier leer je echt het allermeeste van. Want iedereen vind dit eng, herhalen soms de video wel een paar keer. Onbewust kom je gelijk over je angst heen om Spaans te praten.
  • En je stelt je vragen op de cursuswebsite. Geen Facebook of iets heb je nodig, alleen wel internet.

Spaans praten

Maar ik merk wel dat het Spaans praten een hoge drempel is. Veel mensen doen het niet. Helemaal prima natuurlijk. Het is altijd: alles mag en niets moet. Dus mensen doen het vaak wel, maar zetten de video’s niet in de besloten groep.

Best jammer, want ik kan niet met je meeluisteren en je helpen. Maar ieder z’n ding. Het gaat erom dat jij je doel haalt. En als je gewoon 2 van die korte lesjes per week doet, of 10 minuutjes per dag, dan heb jij in 16 weken een steengoede Basis Spaans. De hele Beginners Beleef het Spaanse Leven heb je in je zak zitten. En wij helpen je.

Dus helemaal niet jaren ploeteren, verdwalen in grammatica, allemaal ellende om een taal te leren. Nee hoor, kan gewoon Snel en Makkelijk en ook nog op een leuke manier.

Het werkt gewoon

Vandaar dat bijna 6 jaar geleden het dak eraf ging en dat al die honderd mensen die de eerste maand meededen super enthousiast waren en nooit meer afhaakten. Echt het was voor mij zo leuk. Zo bijzonder, want ik kwam erachter dat ik iets unieks, iets leuks, iets super effectief, gewoon een geweldige NIEUWE lesmethode had gemaakt. En het allerbelangrijkste, in het begin had ik mijzelf wel een doel gezet, maar ik wist nog niet of dat zou gaan lukken.

Ga niet verdwalen

Mijn doel was, al deze mensen moesten op zeker aan het eind van de cursus ALLES weten wat ze nodig hadden in de Spaanse praktijk. En dan op een zo makkelijk mogelijke manier, zodat iedereen een gesprek kon gaan voeren op een makkelijk manier en niet met 19 ellendige grammaticale tijden. Want dan gaat het fout, het is handig dat je ze kunt herkennen, maar als je zelf in het begin een gesprek wilt gaan voeren en je moet daar rekening mee houden dan kun jij niet eens één normale zin zeggen.

Alleen het hoognodige aan grammatica

Dus iedereen die tegen mij zegt, ja ik ben al ergens Spaans aan het leren. Dan denk ik, tja ga er dan maar jaren voor uit trekken, want er is nou eenmaal niemand die het je makkelijk leert zoals ik. En dat mag je natuurlijk ook helemaal zelf weten. Er zijn ook mensen die heel graag alle grammatica leren. En soms is het ook noodzakelijk als je advocaat wilt worden in Spanje of zo. Dus ieder z’n keus.

Niet iedereen doet het

Maar ik weet wel dat je ook Snel en Makkelijk Spaans kunt praten. En ik bedoel dit helemaal niet arrogant of zo. Eigenlijk bedoel ik dit gewoon heel realistisch, omdat ik contact heb met al meer dan 6000 mensen, ik weet vaak het verhaal erachter, ik weet vaak wat ze al geprobeerd hebben, en ik zie welke resultaten ze boeken met mijn lessen.

Niet iedereen moet ik zeggen, want met alleen de aanschaf van mijn Online lessen spreek je nog geen Spaans. Je wilt niet weten hoe vaak ik hoor, oh ik heb het even een jaartje laten liggen, maar nu ga ik echt starten hoor.


Je leven lang Spaans leren

Kijk gelukkig heeft iedereen levenslang toegang bij mij. Maar weet je, dat moet helemaal je doel niet zijn. Je wilt toch gewoon over een paar weken al wat in het Spaans kunnen zeggen. Je bent je er toch wel bewust van dat je niet het eeuwige leven hebt. Je laatste minuut gaat op een keer in. En natuurlijk hopen we allemaal super oud te worden.


84 jaar en makkelijk Spaans leren

Ik vind het ook echt top als iemand van 84 jaar nog start met mijn Spaanse lessen. En als ze je dan op een gegeven moment een berichtje stuurt dat ze nu ineens dit kon zeggen in het Spaans en wat kon regelen in het Spaans. Dan ben ik zo trots op mezelf, maar nog veel trotser op haar. Want ze doet het wel. En dat is toch mooi dat je ALLES uit je leven haalt, wat je eruit wilt halen.

Ik ben blij dat het anders kan

Dan denk ik het is toch waanzinnig dat ik mensen dit mag bieden. Het is toch cool als je ineens die hele andere Spaanse wereld mag openen voor jezelf. Echt als ik terug denk aan die eerste maand dat ik mijn bedrijf opende, dan denk ik, wat is het leven toch mooi.

Wat is het toch cool dat je van alles mag proberen in het leven. En het is toch top om al die mooie mensen te leren kennen. En het is toch geweldig dat ik iedereen mag helpen.

Echt ik ben er blij mee, en ik stuiter nog steeds als mensen zeggen, siiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ik spreek Spaans of kijk eens wat ik allemaal kon vragen aan een Spaans vrouwtje. Of ik moest naar de apotheek en het lukte gewoon. Echt ik ben een blij ei.

www.supergoedspaansleren.nl/gratis

  • En natuurlijk help ik jou ook graag. Kijk eerst eens bij mijn Gratis Spaanse lessen. En als je meer wilt leren dan kan dat ook. Meer informatie over de Beginners / Semi-Gevorderden / Gevorderden vind je via www.supergoedspaansleren.nl/cursussen-overzicht

Un beso Cintha

info@supergoedspaansleren.nl

#supergoedspaansleren
#snelenmakkelijkspaans
#snelenmakkelijkspaansleren

 

27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.