Spaanse Les ellende
Elke dag krijg ik dit soort berichten, zoals onderstaande. En ik snap ze helemaal, het is namelijk ook gewoon keihard de waarheid. Vrijwel iedereen die ooit is afgehaakt met Spaans leren dat kwam door het verdwalen in de grammatica en zoveel onzinnige dingen die er geleerd moesten worden.

Geen jaren Spaans leren

Gelukkig doe ik het anders, want ik snap namelijk wel hoe het makkelijk kan. In ieder geval, ik snap dat je geen jaren Spaans wilt leren en dat je snel en makkelijk Spaans wilt praten. Als het kan in 16 weken of zo. Nou dat lukt je NU wel in 10 minuutjes per dag, gewoon de simpele stapjes volgen.
Maar ja, als je al zoveel Spaanse-les-ellende hebt gehad, dan snap ik best dat je sceptisch bent. Logisch toch. Lees maar eens het drama verhaal en mijn antwoord:
 

Spaanse les ellende

Beste,
Ik heb een vraagje wat kan ik het beste doen? Ik wil Spaans leren, want binnen 1,5 jaar gaan we in Spanje wonen. Ik spreek nog geen Spaans, heb nu al voor andere online lessen betaald, maar ik word daar helaas niet wijzer van!
 
Heb al van alles gekocht, ook boeken met cursus, ik kan u zeggen heb denk ik al voor 400 á 500€ gespendeerd om het te leren en heb schrik om weer iets aan te schaffen dat nutteloos gaat zijn.
 
Ik zelf werk al zelfstandige en heb een heel druk leven dus het moet echt tussendoor gebeuren, wat raden jullie mij aan om mee te starten?
 
Ik weet niet wat ik het best neem, zou graag ook de perfecte uitspraak horen en het liefst dat ik het zoveel mogelijk kan beluisteren en herhalen. Niet alles gaat er even vlot in als je begrijpt wat ik bedoel. Alvast bedankt voor een spoedig antwoord. Met vriendelijke groeten ….
 
MIJN ANTWOORD:
Hola …,
Ik hoor dit zoooo vaak, echt waar, ik zeg veel van die lesmethodes richten zich op onzin en op heel veel grammatica. Absoluut onmogelijk voor een normaal mens.
 
Vandaar dat ik het helemaal anders doe. Dat wist ik in het begin ook niet hoor, dat ik het helemaal anders doe, maar dat vertelde al mijn cursisten in het begin tegen mij, die net als jij al zoveel pogingen hadden gedaan.

Online Spaanse lessen moeten leuk zijn 

Bij mij zijn de lessen leuk en hoor ik dat zelfs na een drukke dag op het werk, dan krijgen ze nog de Spaanse lesstof in hun hoofd, dus dat is super. En daarbij herhaal je heel veel bij mij op een leuke manier.
 
Ook leer je alleen wat relevant is voor als je in Spanje gaat wonen of werken. Met 10 minuutjes per dag heb je in 16 weken een steengoede basis. Maar je moet het natuurlijk wel doen.
 

Graag een stok achter de deur erbij

Als je een stok achter de deur nodig hebt dan adviseer ik LIVE lessen erbij, voor jou het handigst privélessen, maar dat mag je natuurlijk zelf bepalen.En daar kun je later ook nog voor kiezen.
 
Ik houd het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk, dat betekent dat je al heel snel makkelijk Spaans kunt praten. Je kunt ook starten met de Beginners Online. Lukt het je niet dan neem je er later privélessen bij en dan helpen we je persoonlijk door de cursus heen.

Spaanse lessen op maat

En kunnen we ook lessen gaan maken specifiek op jouw vakgebied en alles wat je straks nodig hebt als je in Spanje bent.
Ik weet natuurlijk als geen ander wat je nodig hebt, omdat ik dit 22 jaar geleden ook had. En ik snap ook wat nou zo moeilijk is voor ons Nederlanders en Vlamingen.
 
En dat kan ik je mooi uitleggen en dat doe ik ook in de Online lesvideo’s, met uitspraak, lesdocument erbij met fonetische uitspraak. Leuke spelletjes en oefeningetjes voor de herhaling. Het werkt echt supergoed. En je hebt levenslang toegang en ook mijn hulp. Je zult het zien.
 
Kijk maar eens in m’n winkeltje https://cursus.supergoedspaansleren.nl/winkel/ en vragen hoor ik natuurlijk graag.
 
Un beso Cintha
 

Snel en makkelijk Spaans leren

Toch blijft het altijd weer een uitdaging om mensen voor mijn leuke, snelle en makkelijke lessen te laten kiezen. Maar ik juich altijd als zij dat doen, want ik weet dat het ze nu wel gaat lukken.

 
Want als het ze niet lukt dan komt het omdat je met alleen de aanschaf van Spaanse lessen nog geen Spaans spreekt. Je moet natuurlijk wel de lessen DOEN. En dan gaat er voor jou een Spaanse wereld open die zo leuk is. En dat gun ik iedereen.
 
En ik weet dat online ook een dingetje kan zijn voor sommige mensen zonder zelfdiscipline, maar daarom heb ik ook de LIVE Lessen voor Beginners / Semi-Gevorderden / Gevorderden in het leven geroepen.
 
Als je niet weet welk niveau je hebt dan doe je de test, die is VOLLEDIG gebaseerd op mijn Online lessen en je ziet GELIJK de uitslag, dus niet doorklikken. https://www.supergoedspaansleren.nl/doe-de-spaanse-test/
 
Dus ga VANDAAG starten en je ontkomt er niet meer aan: SUCCES gegarandeerd!
 
27 jaar geleden leerde ik Snel en Makkelijk Spaans, want ik moest op Mallorca wonen en werken en genieten. Ik leerde mijn Spaanse man kennen, op een gegeven moment keerden we terug naar Nederland. Sinds 2015 wonen wij weer in Spanje, nu met 2 kinderen. Ze waren toen 10 en 12 jaar en ze moesten ook snel Spaans leren, net als ik meer dan 27 jaar geleden. Ook zij leerden het supersnel. Snel en Makkelijk Spaans leren heb ik nu mogelijk gemaakt voor iedereen. Alle leeftijden, geen talenknobbel nodig of veel tijd. Zo leuk om die Spaanse wereld te openen voor jezelf.